Företaget

Frama är ett schweiziskt kvalitetsnamn känd av samtliga postverk världen över, först för pålitlighet och uppfinnigrikedom, men framförallt för sin konsekventa utveckling av moduluppbyggda frankeringssystem.

Grundades 1970 i Lauperswil (Bern), Frama AG är helt specialiserade på att utveckla och tillverka postalbehandlingssystem. Idag består Frama's program av frankeringsmaskiner och system, elektroniska och manuella kuvertöppnare, falsmaskiner och elektroniska portovågar, samt portoautomater, postsystem för postkassor och självbetjänande postsystem.

Alla dessa produkter är helt designade, utvecklade och tillverkade i Lauperswil, som sedan exporteras till över 60 länder världen över. Försäljning och service tar varje lokala dotterbolag själv hand om eller den exklusiva agenten. 95 % av den totala försäljningen kommer från exporten till andra länder utanför Schweiz.

Alla Frama produkterna delar ett erkänt rykte om sig att ha en hög kvalitet, pålitlighet och presetanda. Företagets filosofi att endast utveckla innovativa produkter, sådana som garanterar att kunden får en utmärkt, pris/prestanda förhållande och tar till vara investeringen i framtiden.

Frama's nuvarande marknadsandel kan variera från 5 % till 60 % mellan olika länder. När det gäller försäljning av portoautomater till olika postverk världen över är Frama världsledande.

Detta är en beskrivning om Frama's filosofi om kvalitet som gör att företaget inte bara tillverkar sina produkter på fabriken i Lauperswil utan också tillverkar varje del som varje produkt består av. Och det slutar inte där. Alla nödvändiga maskinverktyg tillverkas också av dem själva. På detta vis kan Frama fortsätta förbättra sin ledande know-how och expertis som är nödvändig i utvecklandet av framgångsrika nya produkter och att samtidigt garantera en långvarig tillgång till reservdelar till produkter som finns på olika marknader världen över.

Den ökade efterfrågan på Frama's produkter har gjort att fabriken har fördubblat sin produktionskapacitet de senaste 10 åren. Förutom den ökade expansionen har produktiviteten ökat genom att alltid ha den senaste datorteknologin i tillverkningen och i ihopsättningsprocessen.

Alla dessa framtida investeringarna - i forskning, utveckling och 100 % oberoende är baserad på en robust finansiell ekonomi - är Frama's lednings stolthet. De garanterar en pålitlig, stabil kontinuitet till kunderna världen som de kan förvänta sig.

5 goda skäl

 • Enkelt handhavande
  Anpassad för för dina dagliga önskemål
  Enkel och problemfri
  Patenterad ComTouch TM pekskärm för din bekvämlighet
 • Teknologi för framtiden
  Digitala System
  Anpassad för Postens olika krav, nu och i framtiden
  Spännande ideer för din post och kontoret
 • Kvalitet
  Välkänd Schweizisk kvalitet
  Lång livslängd på produkterna
  Pålitlig i alla avseenden
 • Garanti
  12 månaders fullständig garanti inklusive reservdelar och arbete.
 • Service
  Lätt att få kontakt med
  Snabb hantering och åtgärd
  Litet produktprogram, specialist på det vi gör.

Kontakt

Frama Svenska AB
Sågvägen 38 E
184 40 ÅKERSBERGA

Tel +46 8 35 90 35

infoframa.se

Kontakta mig